Κ. Μάλαμα: Οι λαϊκές αγορές της Χαλκιδικής αποτελούν αναπτυξιακό πόρο και πρέπει να στηριχτούν

Δήλωση Κυριακής Μάλαμα Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις λαϊκές αγορές της Χαλκιδικής.

“Όλο το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής, παραγωγοί κι έμποροι, στήριξαν με προσωπική αυτοθυσία τους πολίτες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση τους σε ασφαλή και φτηνά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι λαϊκές αγορές κι οι άνθρωποι τους όλο αυτό το διάστημα τήρησαν με πολύ μεγάλη ευλάβεια τις υγειονομικές κατευθύνσεις, επιδεικνύοντας συλλογική και ατομική ευθύνη. Σήμερα, οι λαϊκές αγορές θα πρέπει να στηριχτούν έμπρακτα. Η απευθείας σχέση ανάμεσα στον καταναλωτή και στα τοπικά προϊόντα θα πρέπει να ενισχυθεί. Οι υποδομές λειτουργίας των λαϊκών αγορών θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Το εισόδημα των παραγωγών και των εμπόρων θα πρέπει να στηριχτεί, μέσα από μέτρα που θα καταστήσουν το υπαίθριο εμπόριο σημείο αναφοράς για την οικονομία του Νομού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο της μισής πληρότητας σε πάγκους στις λαϊκές αγορές. Η επιστροφή στην κανονικότητα επιτάσσει κανονική λειτουργία των λαϊκών αγορών. Η δημοτική αυτοδιοίκηση από την πλευρά της θα πρέπει να αναβαθμίσει τους χώρους υπαίθριου εμπορίου σε όλο το Νομό, ώστε οι λαϊκές αγορές, εκτός από σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές να αποκτήσουν και τουριστικό ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφτούμε τις λαϊκές αγορές του Νομού, ώστε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής ταυτότητας των λαϊκών αγορών και της οικονομίας της εγγύτητας. Οι λαϊκές αγορές αποτελούν αναπτυξιακό πόρο της Χαλκιδικής και πρέπει να στηριχτούν.”

Exit mobile version