Featured

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της Συνεργασίας Πολιτών Πολυγύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

By admin

June 09, 2020

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Συνεργασίας Πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάδειξη των στρατηγικών πλεονεκτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή των Ζερβοχωρίων, η οποία επιλέχθηκε γιατί αποτελεί ένα τόπο με τεράστιο οικολογικό κεφάλαιο, αλλά κι επειδή είναι η μόνη περιοχή της Χαλκιδικής που παραμένει αποκλεισμένη από την τουριστική ανάπτυξη.

Στο οδοιπορικό οικολογίας η Συνεργασία Πολιτών επισκέφτηκε τον φυσικό πόρο του μεταλλικού νερού των Δουμπιών, τον ταμιευτήρα νερού των Σανών, περιοχές των Ζερβοχωρίων που παρουσιάζουν περιβαλλοντικές κι αναπτυξιακές προκλήσεις, αλλά και τόπους μνημεία της φύσης και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, όπως ο Γεροπλάτανος κι η Παλαιόχωρα.

“Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε, έγκριτοι επιστήμονες κι επαγγελματίες της αειφόρου γεωργίας ανέπτυξαν και το θεωρητικό πλαίσιο, αλλά και συγκεκριμένες δράσης ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στόχος ήταν να μελετήσουμε ένα νέο μοντέλο αειφορίας για τα Ζερβοχώρια και να σκεφτούμε συλλογικά δρόμους τοπικοποίησης της ανάπτυξης.

Με δεδομένο τον πολύ θετικό απολογισμό της συγκεκριμένης δράσης, (παρά τους περιορισμούς στην φυσική παρουσία λόγω των υγειονομικών μέτρων, την διαδικτυακή συζήτηση παρακολούθησαν 1200 πολίτες, ενώ τα φωτορεπορτάζ του οδοιπορικού οικολογίας προσέλκυσαν πάνω από 15.000 χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης), η Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις καινοτόμες δράσεις στο Δήμο Πολύγυρου και τις ανοικτές συζητήσεις, με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού κινήματος που πρέπει να μελετά, να αναλύει και να δρα δυναμικά.”, αναφέρει η παράταξη.