Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά στους βουλευτές του νομού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά καταβάλλει προσπάθειες προς το γραφείο ταξιδίων για την επιστροφή της προκαταβολής της εκδρομής των παιδιών της Γ Γυμνασίου που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω COVID. Το ταξιδιωτικό γραφείο διευκρινίζει πως τα ξενοδοχεία δεν επιστρέφουν τα χρήματα και είναι καλυμμένα με τον νόμο που ψηφίστηκε για έκδοση 18 μηνου voucher/Κουπονιού ισόποσης αξίας. Το Δ.Σ. του συλλόγου παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη του θέματος και σήμερα εστάλη επιστολή στους βουλευτές του νομού.

Αναλυτικά, η επιστολή:

“Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα της επιστροφής των χρημάτων που δόθηκαν ως προκαταβολή σε γραφείο τουρισμού για την εκδρομή της Γ Γυμνασίου του Νέου Μαρμαρά η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

H κυβέρνηση στην από 25.2.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συμπεριέλαβε σχετική διάταξη, την οποία εξειδίκευσε με υπουργική απόφαση, για απαγόρευση των εκπαιδευτικών (σχολικών) εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδας.
Και ενώ για τις εν λόγω εκδρομές προβλέπεται (Υ.Α. 20883/ΓΔ4/2020 και π.δ. 7/2018) ότι τόσο το σχολείο όσο και το τουριστικό γραφείο μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση λόγω έκτακτων και αναπόφευκτων περιστάσεων, με το σχολείο και τους μαθητές να δικαιούνται πλήρη επιστροφή των ποσών που έχουν καταβάλει, στην ΠΝΠ συμπεριλήφθηκε εξαίρεση σύμφωνα με την οποία η τουριστική επιχείρηση δύναται να προσφέρει στον πελάτη (δηλ. στο σχολείο) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος 18 μηνών.
Αντιλαμβάνεστε ωστόσο, ότι οι μαθητές και ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι, δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση των κουπονιών την επόμενη χρονιά, καθώς μπορεί είτε να έχουν αποφοιτήσει, είτε να έχουν αλλάξει σχολικό περιβάλλον, είτε να μην συμμετάσχουν στην εκδρομή για προσωπικούς ή άλλους έκτακτους λόγους. Επιπλέον, λάβετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες οικογένειες στον Νέο Μαρμαρά εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, έναν τομέα στον οποίο επικρατεί πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, όχι μόνον εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και λόγω της διακοπής λειτουργίας του συγκροτήματος PORTO CARRAS.

Με δεδομένα τα παραπάνω , παρακαλούμε και για τις δικές σας ενέργειες και προσπάθειες ώστε να επιστραφούν τα χρήματα των προκαταβολών στις οικογένειες των μαθητών της Γ Γυμνασίου.
Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής”

Exit mobile version