Χαρδαλιάς: Με όρους ασφαλείας το άνοιγμα του τουρισμού (βίντεο)

Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να ανοίξει η τουριστική σεζόν με όρους ασφαλείας και πάντα από τις περιοχές που θεωρούνται ασφαλής τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τόνισε ότι το αεροδρόμιο Μακεδονία θα λειτουργήσει και θα υποδεχθεί πτήσεις από το εξωτερικό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που ισχύουν και στο Ελ. Βενιζέλος. Σημείωσε ότι υπάρχει επιφυλακή και υπάρχει καθημερινή συνεργασία των υπουργείων υγείας, τουρισμού και μεταφορών ώστε όλα να γίνουν με όρους ασφαλείας για τη δημόσια υγεία.

Αναφορικά με την αντιπυρική προστασία ανακοίνωσε ότι ανοίγουν έξι νέα κλιμάκια πυροσβεστικής στη Χαλκιδική κάτι που όπως είπε δείχνει την προτεραιότητα της κυβέρνηση.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση τόνισε ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και προετοιμάζονται και άλλες μελέτες ώστε η πολιτεία να δώσει και άλλα χρήματα για να θωρακιστεί η Κεντρική Μακεδονία και η Βοριά Ελλάδα.

Για τη μετεγκατάσταση της ΕΜΑΚ στο αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ ανέφερε ότι η πολεμική αεροπορία παραχώρησε χώρο, ήδη γίνονται οι μελέτες και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες. Ανέφερε ακόμη ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε του χρόνου η δουλειά της ΕΜΑΚ στον αστικό ιστό να καλυφθεί από έναν νέο πυροσβεστικό σταθμό στην ευρύτερη περιοχή.

Απ. Τζιτζικωστας: Καμία έκπτωση στην υγεία πολιτών και επισκεπτών

«Αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς στον συγκεκριμένο ρόλο η Ελλάδα δεν θα είχε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κύμα της πανδημίας» ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κάνοντας ακόμη λόγο για υποδειγματική αντιμετώπιση.

«Ως η περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο ρεύμα τουρισμού έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη και δεν πρόκειται να κάνουμε απολύτως καμία έκπτωση στη διαφύλαξη των πολιτών και των επισκεπτών» επισήμανε.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Τζιτζικώστα στο σημερινό πρόγραμμα έχει τηλεδιάσκεψη με όλους τους δήμαρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με την αντιπυρική θωράκιση θα γίνει νέα σύσκεψη παρουσία του κ. Χαρδαλιά την επόμενη Κυριακή στον Πολύγυρο.

Πηγή: thessnews.gr

 

Exit mobile version