Featured

Κυπαρίσσης Ντέμπλας: Ανεύθυνοι πολίτες βάζουν τις φωτιές (aud)

By admin

May 15, 2020

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή αυτό το περιβάλλον, αυτός ο φυσικός πλούτος και πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το προστατέψουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Μιλώντας για την αντιπυρική περίοδο και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, με αφορμή την αυτοψία που πραγματοποίησε σε περιοχές του δήμου, ο κ. Ντέμπλας, επισήμανε ότι θα πρέπει ο κάθε πολίτης, όπως είναι υποχρεωμένος, να δείξει υπευθυνότητα και να φροντίζει για των καθαρισμών των οικοπέδων – χωραφιών που διαθέτει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιοι είναι «παντελώς ανεύθυνοι» καθώς ήδη υπάρχουν περιστατικά, στα οποία σπεύδει η πυροσβεστική και ο δήμος και αφορούν φωτιές σε καλαμιές και χόρτα, με το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

«Εμείς πραγματοποιήσαμε το πρώτο συντονιστικό με τους φορείς που εμπλέκονται για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, λάβαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως είναι η συντήρηση των δασικών δρόμων και παρεμβάσεις με ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων που βοηθούν ιδιαίτερα» επισήμανε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την τουριστική περίοδο, ο κ. Ντέμπλας ανέφερε ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση που να αφορά μισθώσεις παραλιακού χώρου αν και η καταληκτική περίοδος είναι στις 15 Μαΐου. «Αυτή τη στιγμή δεν έχει βγει καν η ΚΥΑ, αναμένεται όπως λένε εντός των ημερών» είπε και σημείωσε πως υπάρχουν διάφορα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Υπάρχει παντελής έλλειψη προσωπικού» κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω των αδειών ειδικό σκοπού «και ιδιαίτερα όταν αναγκάζονται βασικοί υπάλληλοι να κάνουν χρήση της άδειας, δε μπορούμε να διεκπεραιώσουμε βασικά και λειτουργικά θέματα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν πολλά βασικά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που θα μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και έντονος προβληματισμός για την «επόμενη μέρα».

Πηγή: grtimes.gr