Featured

Ο Αμαζόνιος της Χαλκιδικής – Οι καταρράκτες Βαρβάρας (βίντεο)

By admin

May 13, 2020

Δεν είναι ούτε ο Αμαζόνιος, ούτε ο Νιαγάρας, είναι οι καταρράκτες της Βαρβάρας Χαλκιδικής – Ζείτε μια μοναδική εμπειρία μέσα από ένα μαγικό βίντεο του GeorgeSal.

“Αν και Χαλκιδικιώτης σας στο λέω με όλη μου την ειλικρίνεια ντράπηκα που δεν γνώριζα αυτόν τον παράδεισο που κρύβει ο τόπος μου. Καταπληκτική ομορφιά πανέμορφο τοπίο φανταστική η “μουσική” που βγάζουν οι καταρράκτες και τα τρεχούμενα νερά τους σε συνδυασμό με το κελάηδημα των πουλιών (ανοιξιάτικη επίσκεψη).

Τα εναέρια πλάνα είναι λίγα και φτωχά, διότι εκεί κάτω οι δορυφόροι ήταν μετά βίας τέσσερις. Αναγκαστικά έκανα πτήση σε ATTI mode αφού δεν υπήρχε GPS. Οπότε λοιπόν έκανα την πιο ριψοκίνδυνη πτήση μιας και το τοπίο ήταν ασφυκτικά περιορισμένο από τεράστια δέντρα και θάμνους και η ροή του καταρράκτη δημιουργούσε ένα μικρο ρεύμα όπου παρέσερνε το σκάφος.”, σημειώνει ο εικονολήπτης του σημερινού βίντεο.

Λίγα λόγια για τους καταρράκτες της Βαρβάρας

Αφήνοντας το όχημά σας στον χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στη ρεματιά μπορείτε να δείτε τους δύο καταρράκτες. Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) και τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου.

Η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επί γης παραδείσου.