Άρση μέτρων – θα κρατήσει 2 μήνες – “χαλάρωμα” κάθε 14 μέρες

Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει «προειδοποίησε» ο Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας αυστηρές συστάσεις προς δομές Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων θέτουν σε κίνδυνο τους πολλούς».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «δύσκολη μέρα», τονίζοντας όμως παράλληλα πως τα αυστηρά μέτρα δούλεψαν και μας επιτρέπει να συζητάμε στο πέρασμα στην επόμενη φάση με σταδιακή άρση των μέτρων.

Η νόσος βρίσκεται σε υποχώρηση αλλά δεν κερδίσαμε ακόμη τον πόλεμο, υπογράμμισε.

Δίνοντας τον τόνο για την άρση των μέτρων δήλωσε πως «Μελετάμε το κάθε βήμα και η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις. Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι και τις 4 Μαΐου και η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα γίνει τους επόμενους δύο μήνες σε φάσεις των 14 ημερών ή και παραπάνω. Η εκτίμηση της κατάστασης θα είναι συνεχής. Οι πολίτες θα ενημερώνονται έγκυρα και υπεύθυνα».

Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις της ημέρας:

Exit mobile version