Featured

Χριστός Ανέστη έψαλλαν οι κάτοικοι του Ελαιώνα στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής (βίντεο)

By admin

April 19, 2020

Kάτοικοι στην περιοχή του Ελαιώνα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, βγήκαν στα μπαλκόνια τους ακριβώς στις 12 και έψαλλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη.

Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των κλειστών εκκλησιών, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να μεταβούν όπως κάθε χρόνο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ν. Μουδανιών αλλά δεν ξέχασαν τις παραδόσεις τους.

Βγήκαν όλοι μαζί σε μπαλκόνια και πεζοδρόμια και αφού έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο και έδωσαν ραντεβού να τα πουν και από κοντά όταν όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση τελειώσει.

Θυμίζουμε ότι και παλαιότερα οι κάτοικοι του Ελαιώνα είχαν κάνει κάτι ανάλογο, ψάλλοντας «Την Υπερμάχω» αλλά και το «Ευαγγελίζου», προσπαθώντας να διατηρήσουν μια μορφή κανονικότητας αλλά και μια συνέχεια στις παραδόσεις που τηρούν κάθε χρόνο.

Ο κορωνοϊός μας κρατάει σπίτι μας αλλά δεν μας κάνει να χάσουμε την κοινωνικότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον γείτονα μας.

Χριστός Ανέστη, αυτό το μήνυμα μετέφεραν οι κάτοικοι του Ελαιώνα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και το ίδιο μήνυμα σας μεταφέρει η οικογένεια του Νέα Μουδανιά Blog.

Χριστός Ανέστη, και όλοι μας με δύναμη και αισιοδοξία ελπίζουμε σύντομα να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί.

Αληθώς Ανέστη, και του χρόνου με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αγκαλιά θα ξανά υμνήσουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου.