Featured

Συνεργασία Πολιτών: “Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην καθαριότητα του Δήμου Πολυγύρου πρέπει να στηριχτούν”

By admin

April 15, 2020

Επικοινωνία, με την χρήση τεχνολογίας, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών του Δήμου Πολύγυρου Δημήτρης Κυργιαφίνης, με εκπροσώπους εργαζόμενων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και στην καθαριότητα του Δήμου Πολυγύρου.

Αντικείμενο των επαφών αποτέλεσαν οι ιδιαίτερες ανάγκες των εργαζόμενων αυτών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους. Όπως τονίστηκε, το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι είναι κρίσιμο και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για την κοινωνική συνοχή. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο, όπως υπογραμμίστηκε, να θωρακιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων που εργάζονται με συμβάσεις και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην εργασία τους, όπου είναι απαραίτητο.

Ο Δημήτρης Κυργιαφίνης έθεσε, επίσης, και το ζήτημα της συμπερίληψης των εργαζόμενων αυτών στο επίδομα του δώρου Πάσχα που θα λάβουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” και στην καθαριότητα βρίσκονται από την αρχή της κρίσης σε συνεχή αγώνα για την προστασία των πολιτών και για την στήριξη της καθημερινότητας τους. Δεσμεύτηκε, τέλος, να βρίσκεται σε διαρκή επαφή το σύνολο της δημοτικής παράταξης με τους εργαζόμενους στο Δήμο, ώστε να συμβάλλει με εποικοδομητικές θέσεις και προτάσεις στην αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.