“Κανε κλικ στη ζωή” και στον δήμο Κασσάνδρας

Ο δήμος Κασσάνδρας ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από της 18 Μαρτίου 2020, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του ιού COVID-19.

Μετά από την κίνηση αυτή μπορούν να εξυπηρετηθούν:
1. Όσοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους, όπως ηλικιωμένοι, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άτομα δηλαδή με σοβαρά χρόνια νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του αναπνευστικού, σακχαρώδη διαβήτη, όσοι τελούν σε ανοσοκαταστολή, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες.
2. Όσοι είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους.

Συνεπώς, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, καλύπτοντας τις ακόλουθες ανάγκες:
1️⃣. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
2️⃣. Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και e-mail με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδύναμων.
3️⃣.Στήριξη και υποβολή δικαιολογητικών για τη λειτουργία 24 ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. https://pkm.clickzois.gr/.
4️⃣. Κάθε άλλη εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID- 19.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τόνισε: « Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων δίνοντας μαζί τη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Ειδικό βάρος δίνουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που τις νοιαζόμαστε και τις υποστηρίζουμε με θέρμη. Ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας Δομές αποφασιστικά και στοχευμένα για να μη μείνει κανείς μόνος και απροστάτευτος σ’αυτή τη δυσάρεστη συγκυρία. Καλώ τους δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη διστάσουν ούτε στιγμή να κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας».

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν ανάγκη εξυπηρέτησης, ακόμη και αν δεν ανήκουν στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα:
• ΜΚΜ Πευκοχωρίου: 23740 61211 . Ώρες λειτουργίας 8:00- 16:00.
• ΜΚΜ Χανιώτης: 23740 53209. Ώρες λειτουργίας 8:00- 16:00.
• ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: 23740 20343. Ώρες λειτουργίας 8:00- 16:00.
Γραφεία ΚΕΔΗΚ: 2374020060 Ώρες λειτουργία: 08:00 -16:00
E-mail: kekoinotitas1@kedik.com.gr
Kekoinotitas2@kedik.com.gr

Exit mobile version