Featured

Προσπάθεια αδειοδότησης των Ιαματικών Λουτρών Αγ. Παρασκευής Χαλκιδικής

By admin

April 10, 2020

Συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δήμου Κασσάνδρας καλεί η δήμαρχος, κα Αναστασία Χαλκιά, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της αδειοδότησης του Λουτρών Αγίας Παρασκευής ως Ιαματική Πηγή.

Η κα Χαλκιά αναλύει τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή τόσο από την προηγούμενη διοίκηση του Βασίλη Κυρίτση όσο και από την ίδια, αναφέροντας ότι δεν κατέστει δυνατή η αδειοδότηση των λουτρών με αποτέλεσμα το σφράγισμα τους από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σε αυτή την χρονική στιγμή έχει επιτευχθεί αναστολή της σφράγισης και γίνεται εκ νέου προσπάθεια αδειοδότησης των Λουτρών με τον Δήμο Κασσάνδρας και τη Δημοτική Επιχείρηση να προχωρούν με γρήγορα βήματα στην κατάρτιση και αποστολή του φακέλου αδειοδότησης, ώστε να λειτουργήσουν τα Λουτρά, πλήρως εναρμονισμένα με την κείμενη νομοθεσία.

Τέλος η κα Χαλκιά στέκεται σε μια μικρή, όπως την χαρακτηρίζει, μερίδα πολιτών που “προς τέρψιν μιας βαθύτερης αρρωστημένης εγωπάθειας και αποστροφής σε κάθε τι καλό” και “χάριν μερικών like και παλαμακίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” προσπαθεί να υπονομεύσει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Το πλήρες κείμενο της κας Χαλκιά

Το υδροθεραπευτήριο των ιαματικών Λουτρών Αγίας Παρασκευής λειτουργεί αδιαλείπτως από το έτος 1970 περίπου μέχρι σήμερα, καταφέρνοντας να βάλει την Κασσάνδρα στους προορισμούς ιαματικού τουρισμού της Ελλάδος, χάριν και των σύγχρονων εγκαταστάσεων που διαθέτει. Τα Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του Δήμου Κασσάνδρας, ως μια σύγχρονη λουτρόπολη.

Η Πολιτεία θέλοντας να διασφαλίσει αφενός τη νομιμότητα λειτουργίας όλων των δημοσίων Ιαματικών Λουτρών, αφετέρου την υγειονομική τους ασφάλεια, προχώρησε σε μια σειρά νομοθετημάτων προκειμένου να χορηγήσει άδειες λειτουργίας σε όλες τις Ιαματικές Πηγές της Ελλάδος σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές. Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας, καθώς και η προηγούμενη Διοίκηση της Δημοτικής μας επιχείρησης, ξεκίνησαν, για πρώτη φορά, μια σειρά ενεργειών προκειμένου να εναρμονισθούμε με την κείμενη νομοθεσία και τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής να τύχουν νόμιμης αδειοδότησης από το Κράτος.

Δυστυχώς, μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από εμάς, δεν κατέστη αυτό δυνατόν, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Τουρισμού να αποφασίσει την σφράγιση των Λουτρών. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της διοίκησης της Δημοτικής μας επιχείρησης και την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά της απόφασης σφράγισης πετύχαμε την αναστολή της διαταχθείσας σφράγισης (ΚΜ/2926/11-3-2020/Υπουργείο Τουρισμού.) Παράλληλα ο Δήμος Κασσάνδρας και η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησαν με γρήγορα βήματα στην κατάρτιση και αποστολή του φακέλου αδειοδότησης των Λουτρών, ώστε να λειτουργήσουν τα Λουτρά, πλήρως εναρμονισμένα με την κείμενη νομοθεσία.

Δυστυχώς μια, μικρή ευτυχώς, μερίδα συμπολιτών μας που παλαιότερα μάλιστα άσκησε πολιτική εξουσία στον Δήμο Κασσάνδρας χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ένα τέτοιο θέμα, που αφορά την τουριστική προβολή αλλά και την τοπική οικονομία, δεν προσφέρεται για αριβιστικές επιδιώξεις, καιροσκοπισμούς και μικροπολιτική του πληκτρολογίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς άγραν ψηφουλακίων ή προς τέρψιν μιας βαθύτερης αρρωστημένης εγωπάθειας και αποστροφής σε κάθε τι καλό, διότι και μόνο το έκανε κάποιος άλλος.

Οι δημότες της Κασσάνδρας μας τίμησαν όλους, ανεξαιρέτως, εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και Δήμαρχο, για να προασπίσουμε το γενικό καλό και όχι για να ικανοποιήσουμε τα ταπεινά ένστικτα πολιτικής επιβίωσής μας, παγιδευμένοι σε μικρά και ανούσια πολιτικά πάθη ή σε προσωπικές εμπάθειες και κακίες.

Τα Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής και οι δημότες της Κασσάνδρας απαιτούν τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου για την αδειοδότηση, όπως ο καθένας μπορεί. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουμε τη συμβολή και τη βοήθεια που θα προσφέρει ο κάθε ένας στη δημοτική αρχή, όπως το κάναμε ήδη για την προηγουμένη δημοτική αρχή, η οποία κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση, τόσο για την αξιοποίηση των Λουτρών, όσο και την αδειοδότησή τους.

Τα Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής θα αδειοδοτηθούν κανονικά, θα λειτουργήσουν επιτέλους νόμιμα, και, θα εκσυγχρονισθούν περαιτέρω, είτε με τη βοήθεια όλων, είτε με απόντες όσους επέλεξαν τη στείρα αντιπολίτευση, χάριν μερικών like και παλαμακίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά