Featured

Σοκαρίστηκες εικόνες στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής (φώτο)

By admin

April 07, 2020

Σοκαρίστηκες εικόνες στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής όπου ανεγκέφαλοι έριξαν τροφή με δηλητήριο με σκοπό τη θανάτωση αδέσποτων ζώων και από ότι φαίνεται, τουλάχιστον για ένα από αυτά, πέτυχαν τον σκοπό τους.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μ. Καρράς εξέφρασε με σκληρά λόγια τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση και για αυτό το είδος των ανθρώπων. Κάλεσε, επίσης, όποιον εντοπίσει κάποια τέτοια κίνηση, να απευθυνθεί σε αυτόν προσωπικά και δεσμεύτηκε για την παραδειγματική του τιμωρία.

Ολόκληρο το μήνυμα του δήμαρχου

“Οι εικόνες από την ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Ν. Προποντίδας σοκάρουν και η οργή ξεχειλίζει. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψεις αυτή την «κατηγορία» του ανθρώπινου είδους. Για ακόμη μία φορά το φαγητό δόλωμα από κάποιον ασυνείδητο και δίπλα ένας σκύλος που μαρτύρησε, καθώς δεν κατάλαβε «τι του σέρβιραν».

Τι ψυχή άραγε μπορεί να έχει αυτός που ετοιμάζει το «γεύμα θανάτου» και ποια η ειδοποιός διαφορά του από αυτά που ονομάζουμε ζώα;

Ανοχή δεν υπάρχει. Καλώ, λοιπόν, στο εξής όποιον εντοπίσει κάποια ανάλογη ύποπτη κίνηση, να απευθυνθεί σε εμένα προσωπικά και δεσμεύομαι για την παραδειγματική του τιμωρία, όποιος κι αν είναι αυτός.”

Επίσης, ανάλογο περιστατικό, ευτυχώς χωρίς θύματα, εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου στα Νέα Μουδανιά.

“Τροφή πεταμένη με κάποια ουσία σε μέρος που σιτίζουν αδέσποτα σκυλιά η δεύτερη που βρέθηκε, καθώς η πρώτη, δυστυχώς, πετάχτηκε σε κάδο, από πολίτη. Ελπίζουμε να κινηθεί η αστυνομία και να βοηθήσει και ο δήμος Ν. Προποντιδας προς ανεύρεση του δηλητηρίου καθώς το δείγμα μπορεί να σταλθεί για τοξικολογική και για αποτυπώματα.”, αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Νέας Προποντίδας για τα αδέσποτα ζώα.