Ελλάδα: 62 νέα κρούσματα στα 1.735 τα συνολικά – Στους 73 οι νεκροί – Νέα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό στην χώρα μας που πλέον αριθμεί 73 άτομα. 1.735 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανέρχονται σε 62.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 93 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την ενημέρωση 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο και την Σαντορίνη λόγω του νέου κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα για τη Μύκονο, τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στις 08.00 το πρωί και για 14 ημέρες, με ενδεχόμενη επέκταση τους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τις 08.00 το πρωί, ενώ αναστέλλονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ακόμα και οι εξαιρέσεις που ισχύουν γενικά, σχετικά με την έξοδο για βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση, ενώ η βόλτα κατοικίδιου γίνεται μόνο για 15 λεπτά και γύρω από το σπίτι.

Αυστηρότεροι περιορισμοί θα ισχύσουν και στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ. Για την επιβολή των μέτρων κινητοποιήθηκε ήδη η αστυνομία, ενώ δόθηκαν εντολές στην Περιφέρεια και στην Πυροσβεστική να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και άλλους τρόπους τους δήμους των δύο νησιών για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Σημειώνεται ότι στο νησί της Μυκόνου έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού μια 69χρονη και μια 42χρονη.

Οσον αφορά τη Σαντορίνη, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να ανασταλεί προσωρινά η οικοδομική δραστηριότητα για 30 ημέρες.

Exit mobile version