Τέταρτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα στο ΑΧΕΠΑ

sdr

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους τέσσερις, καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ασθενής ήταν ένας 53χρονος άνδρας, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφυγαν από τη ζωή άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 38 στην Ελλάδα, αγγίζοντας χθες τα 228. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα 22 από τα νέα κρούσματα είναι «ορφανά» και η πλειονότητά τους εντοπίζεται στην Αθήνα. Τα κρούσματα αυτά καταδεικνύουν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 56 ασθενείς, ενώ τουλάχιστον 4 είναι διασωληνωμένοι. Οχτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Σε ό,τι αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα περιστατικά είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Για υπέρβαρους και καπνιστές

Απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε πως οι υπέρβαροι μπορεί να είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την γρίπη αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος συσχετισμός για τον κορωνοϊό. Αντίθετα οι καπνιστές υπερεκφράζουν τον υποδοχέα με τον οποίον συνδέεται ο ιός – με βάση τα δεδομένα «φοβάμαι για τους καπνιστές», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν δεν νοσήσουν απαραίτητα, κινδυνεύουν να εκτεθούν περισσότερο στον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

Exit mobile version