Ελλάδα

Σάββατο βράδυ: Έρημοι οι δρόμοι της Αθήνας – Ουρές σε υπαίθριο μπαρ για κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη (φώτο – βίντεο)

By admin

March 15, 2020

Ένα πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, Σαββατόβραδο, βιώνει χθες η Αθήνα, λόγω των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ κατά του κορωνοϊού.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν έρημο και οι δρόμοι που παραδοσιακά Σάββατο βράδυ έσφυζαν από ζωή, ανθρώπους και κίνηση, σήμερα είναι άδειοι.

Λιγοστά αυτοκίνητα κυκλοφορήσαν και ακόμα λιγότεροι άνθρωποι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ουρά για να πάρουν κοκτέιλ σχημάτισαν Θεσσαλονικείς σε υπαίθριο μπαρ το βράδυ του Σαββάτου, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού

Το μπαρ είναι στη Νέα Παραλία και οι διψασμένοι Θεσσαλονικείς, όπως αναφέρει το voria.gr, αψήφησαν τις απαγορεύσεις αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

https://www.facebook.com/100001029808274/videos/3114615898582706/

 

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση, αποφασίστηκε το προληπτικό κλείσιμο μπαρ, καφετεριών και εστιατορίων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα επικίνδυνου συνωστισμού. Κλείνουν παράλληλα τα εμπορικά κέντρα ενώ ανοικτά μένουν τα ταχυφαγεία για παράδοση κατ’ οίκον, τα super market, φαρμακεία και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ανοικτοί θα παραμείνουν και οι φούρνοι καθώς και τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα.

Επιπλέον, μετά από τη διαπίστωση πως πολλοί πολίτες κατέφυγαν σήμερα μαζικά στις παραλίες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως από αύριο θα παραμείνουν κλειστές παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα.

Χθες, μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε και στις πρώτες συλλήψεις καταστηματαρχών που αψήφησαν τα μέτρα και άνοιξαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα σε όλη την επικράτεια.