Δήμος Νέας Προποντίδας: Επιπλέον μετρά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Μετά τις συνεχείς απαγορεύσεις του Υπουργείου Υγείας και την έκκληση για τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, που επισήμως έχει χαρακτηρισθεί ως πανδημία, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς αποφάσισε:

Α. Λειτουργία Υπηρεσιών:

1. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ν. Προποντίδας συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ να λειτουργούν σε πλήρες ωράριο, να παρέχουν πληροφορίες τηλεφωνικά και να δέχονται αιτήσεις και δικαιολογητικά πολιτών με ταχυδρομείο, υπηρεσία ταχυμεταφοράς, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεομοιοτυπία (fax).
2. Οι πολίτες να ενημερώνονται για την ημέρα παραλαβής του πιστοποιητικού ή εγγράφου που έχουν αιτηθεί και να προσέρχονται με την ταυτότητά τους σε συγκεκριμένη ώρα για την παραλαβή του, με στόχο τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας και ταυτόχρονης αναμονής πολιτών στους χώρους του Δημαρχείου και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.
3. Οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων και Αυτοτελών Τμημάτων να κρίνουν το κατεπείγον ενός αιτήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί πολίτης με αυτοπρόσωπη παρουσία και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.
4. Στην είσοδο όλων των Δημοτικών Καταστημάτων να τηρείται βιβλίο επισκεπτών.
5. Οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων και Αυτοτελών Τμημάτων να φροντίζουν για την ανάθεση εργασιών – καθηκόντων στους υφισταμένους τους, των οποίων οι οργανικές μονάδες δεν λειτουργούν προσωρινά ή λειτουργούν μερικώς, ακόμα και αν αυτά δεν συνάδουν με τον κλάδο/ειδικότητά τους.
6. Οι πληρωμές προς τον Δήμο να πραγματοποιούνται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά.
7. Οι δηλώσεις αλλαγής τετραγωνικών να γίνονται: ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας που ανέπτυξε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (https://tetragonika.govapp.gr) ή με κατάθεση σχετικής αίτησης ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Β. Ήδη σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται:

-Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
-ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ
-Το Ωδείο
-Τα Πολιτιστικά και Αθλητικά Τμήματα του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Το Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Γ. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

-Αναστέλλονται όλες των εκδηλώσεις του Δήμου Ν. Προποντίδας και των φορέων του.
-Αναστέλλονται όλες οι παραχωρήσεις των χώρων του Δήμου για συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις.
-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Κλειστών Χώρων Άθλησης του Δήμου.
-Απαγορεύεται η χρήση όλων των Παιδικών Χαρών ευθύνης του Δήμου.

Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θα γίνεται με συνεχείς αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών με Δελτία Τύπου στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στη σελίδα του δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην
ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας.

«Οι μέρες, οι ώρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Από τη ατομική μας συμπεριφορά, θα προστατεύσουμε το συλλογικό καλό. Αντιλαμβανόμενος πλήρως την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχώρησα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον Δήμο μας, προκειμένου να προστατεύσω τόσο τους εργαζομένους του Δήμου μας, όσο και τους συμπολίτες μας. Σας καλώ να τηρήσουμε με αυστηρότητα της υποδείξεις των ειδικών, να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπισή της. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά σε μία νόσο, που εξαπλώνεται ραγδαία και δεν υπάρχει θεραπεία, ένας μόνος δρόμος υπάρχει: Αυτός της πρόληψης. Ας τον ακολουθήσουμε ενωμένοι, για να βγούμε νικητές», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
Image may contain: Μανώλης Καρράς, sitting

Exit mobile version