Υποψηφιότητα δήμου Ν. Προποντίδας για το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων

Ο δήμος Νέας Προποντίδας θέλει να βάλει υποψηφιότητα για την διοργάνωση του 13ου Πανελληνίου Ναυτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το 2022 και γι’ αυτό χρειάζεται παραχώρηση/δωρεά αντικείμενων εκθεμάτων.

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται ανά διετία από το 1996. Το τελευταίο ήταν το 2018 στην Καβάλα και το επόμενο θα είναι τον Ιούνιο 2020 στην Άνδρο.

Να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου των Ναυτικών Μουσείων αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός των εκδηλώσεων για το 2018 στην Καβάλα.

Η διοργάνωση του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί η ναυτοσύνη της Νέας Προποντίδας, η εμπορική της δραστηριότητα, η ιστορία και η παράδοσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Δήμου Νέας Προποντίδας:

Ενόψει της διεκδίκησης από τον δήμο Νέας Προποντίδας του 13ου Πανελληνίου Ναυτικού Συνεδρίου (όλων των Ναυτικών Μουσείων της Ελλάδας) στα Νέα Μουδανιά, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για παραχώρηση η δωρεά αντικείμενων εκθεμάτων και συλλογών σχετικών με το ναυτικό μουσείο μας. Ο κυρίως σκοπός της κίνησης αυτής είναι να υπάρξουν νέα εκθέματα και ναυτικά είδη – εξοπλισμός σχετικά με τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη των κάτοικων της περιοχής μας. Όποιοι πολίτες επιθυμούν την συνδρομή και προσφορά τους να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο για την διεκδίκηση του συνεδρίου κ. Αθανασάρα Φίλιππο ( οριζόμενο με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων). Η προσπάθεια άφορα την προβολή του δήμου μας και την ανάδειξη του σπουδαιότατου ρόλου του Ναυτικού Μουσείου μας στην Χαλκιδική, στη Μακεδονία, στην Ελλάδα και όχι μόνο.”

Exit mobile version