Featured

Σκουριές: Δεν είναι η Σαχάρα – Είναι το κομμένο δάσος της Χαλκιδικής (φώτο)

By admin

February 25, 2020

Σοκαριστικές φωτογραφίες, που απεικονίζουν το πώς μετατρέπονται χιλιάδες στρέμματα δάσους σε σεληνιακό τοπίο, που λήφθηκαν το καλοκαίρι του 2015.

Τον Ιούλιο 2015 πραγματοποιήθηκε “10ήμερο αντίστασης” στις Σκουριές με πρωτοβουλίες κατοίκων που εναντιώνονται στη δραστηριοποίηση της Eldorado Gold στην περιοχή.

Η δράση συντονίστηκε από τις Επιτροπές Αγώνα Μ. Παναγιάς, Ουρανούπολης, Ν. Προποντίδας, Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης. “Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την πραγματώνουμε μόνοι μας”, ήταν το κεντρικό σύνθημα.

Οι φωτογραφίες είναι του Σάκη Σταφίδα, μέλος της επιτροπής αγώνα Παναγίας, ο οποίος και παραχώρησε τις φωτογραφίες του από την περιοχή.

Αποκαρδιωτικές εικόνες καταστροφής ενός δάσους για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η απογοήτευση τους άλλωστε είναι έκδηλη λόγω της στάσης της κυβέρνησης που προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως θα βάλει τέλος στις διεργασίες εξόρυξης, μεριμνώντας παράλληλα και για τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή, 28 Φεβρουάριου 2020 πρόκειται να εκδικαστούν στα Δικαστήρια Πολυγύρου, δύο υποθέσεις που αφορούν τον αγώνα εναντίον της εξόρυξης χρυσού από την εταιρεία «Hellas Gold -Ελληνικός χρυσός» στη ΒΑ Χαλκιδική.