Πόρτο Καρράς: Οι απαιτήσεις Στέγγου τρενάρουν τη συμφωνία με τον Σαββίδη

Η υπογραφή ΜοU πριν από λίγους μήνες ανάμεσα στην οικογένεια Στέγγου της Τεχνικής Ολυμπιακής και την Belterra Investments του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας, όμως, φαίνεται πως αυτή… καθυστέρησε λίγο περισσότερο.

Όπως τονίζουν άνθρωποι κοντά στους επιχειρηματίες, από την πλευρά Σαββίδη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ενδελεχής έλεγχος από γνωστό ελεγκτικό οίκο σε όλα τα οικονομικά στοιχεία και επί της ουσίας είναι το μόνο που απομένει για να ‘’κλείσει’’ οριστικά η συμφωνία.

Εξάλλου, ένα ακόμα σημείο που συζητήθηκε πολύ ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η επόμενη ημέρα του συγκροτήματος, το οποίο ναι μεν είναι σε σημείο… φιλέτο, αλλά χρειάζεται πολλά εκατομμύρια για να αποκτήσει φρέσκο αέρα και να εκσυγχρονιστεί, όπως θα ήθελε η οικογένεια Στέγγου να πράξει ο νέος αγοραστής.

Κάτι που φυσικά προϋποθέτει αρκετά χρήματα για επενδύσεις, πέρα από το ποσό της πώλησης, μια παράμετρος στην οποία φαίνεται ότι έχει καταρχήν συμφωνήσει ο Ιβάν Σαββίδης, με το τελικό τίμημα να εκτοξεύεται πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

Το Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Villa Galini», τα πέντε αστέρων «Meliton» και «Sithonia» και το «Village Inn», ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η αξία του συγκροτήματος, με βάση την τελευταία ανεξάρτητη εκτίμηση στο τέλος του 2018, προσδιορίστηκε σε περίπου 395 εκατ. ευρώ.

Πηγή: fmvoice.gr

Exit mobile version