Featured

Απ. Πάνας: “Κανένα κίνητρο ένταξης στους συνεταιρισμούς” (βίντεο)

By admin

February 21, 2020

Με την τοποθέτησή του ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής στην πρώτη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Απόστολος Πάνας, μίλησε για ένα σχέδιο νόμου χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, από το οποίο απουσιάζει ο παραγωγικός σχεδιασμός που θα βοηθούσε τους συνεταιρισμούς να κάνουν το καθοριστικό βήμα ανάπτυξης και να έρθουν στο παραγωγικό προσκήνιο.

Ο κος Πάνας εστίασε την κριτική του ιδίως στην επιδίωξη της Κυβέρνησης, με πρόσχημα την προώθηση χρηματοδότησης των συνεταιρισμών από ιδιώτες, να περάσει από την πίσω πόρτα τον έλεγχο των συνεταιρισμών από το ιδιωτικό κεφάλαιο χωρίς κριτήρια, χωρίς να προωθεί μια αποτελεσματική σύμπραξη με τον ιδιώτη-επενδυτή και χωρίς να επιλύει τα μέγιστα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών.

‘’Πρόκειται για νομοσχέδιο καθαρά διεκπεραιωτικό, που θέλει να περάσει τη λογική του ‘’νοικοκυρέματος’’ του κλάδου, ψευδεπίγραφα φυσικά, καθώς το μόνο στο οποίο στοχεύει είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα’’, επεσήμανε ο κος Πάνας και συμπλήρωσε ότι: ‘’Πρόκειται για σχέδιο νόμου που εγκλωβίζεται σε καταστατικού-διαδικαστικού τύπου ρυθμίσεις, ακριβώς για να δείξει ότι έρχεται να τακτοποιήσει το χάος. Όμως, οι ρυθμιστικές διατάξεις διοικητικού κυρίως χαρακτήρα δε δικαιολογούν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Το υφιστάμενο διοικητικό και εταιρικό πλαίσιο στη χώρα είναι άλλωστε επαρκές. ‘’ Τέλος, ο κος Πάνας επιφυλάχθηκε επί της αρχής του νομοσχεδίου καθώς αναμένει να ακούσει τους φορείς που προσέρχονται για ακρόαση στην Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα.