Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή σχετικά με το θέμα «Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης» από την Ελληνική Λύση.

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Πάγιο κλαδικό αίτημα του συλλόγου πλοιοκτητών αλιευτικών σκαφών με έδρα τον Ν. Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ο δεύτερος στα βαλκάνια, είναι η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Για τον άνω σκοπό έχουν εκπονηθεί και πληρωθεί εδώ και χρόνια μελέτες. Επιπλέον, έγινε και επιχωμάτωση του υπό κατασκευή καταφυγίου με μεταφορά χωμάτων από την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής του.
Το Ελληνικό Δημόσιο ωφελήθηκε από την διαδικασία αυτή, καθότι, γλίτωσε το κόστος μεταφοράς των χωμάτων αυτών σε χερσαία έκταση με πολλαπλάσιο κόστος και παράλληλα, ολοκλήρωσε ένα σημαντικό στάδιο του έργου κατασκευής του καταφυγίου. Παρόλες τις προφορικές δεσμεύσεις της Πολιτείας και της δυνατότητας χρηματοδότησής του από προγράμματα ΕΣΠΑ -την στιγμή που έχουν γίνει αντίστοιχα για πιο μικρούς στόλους, το έργο παραμείνει στάσιμο.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεστε να προχωρήσετε στην ολοκλήρωση του ως άνω έργου για έναν κλάδο, που επενδύει συνεχώς σε νέα σκάφη και έχει την ανάγκη ασφαλούς ελλιμενισμού, ενώ παράλληλα είναι από τους πιο παραγωγικούς για την τοπική οικονομία, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος

Exit mobile version