Ελλάδα

Άγρια σεξουαλική κακοποίηση στο νεκρό βρέφος στο «Παίδων»

By admin

February 17, 2020

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του 11 μηνών κοριτσιού από τη Συρία, το οποίο το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και αναπνοή στο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, καθώς υπήρχαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί έπασχε από εγκεφαλίτιδα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως αιτία θανάτου.

Για την ακρίβεια, ο ιατροδικαστής δεν δίνει αιτία θανάτου, καθώς είναι εν αναμονή και των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία παρά φύση σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς άλλες κακώσεις, και επιπλέον επιβεβαιώνει τη μικροκεφαλία, μια σπάνια ασθένεια στην οποία μεγαλώνει ο εγκέφαλος αλλά όχι το κρανίο.

Η οικογένεια του βρέφους έχει ένα δίδυμο κορίτσι 11 μηνών και ένα αγόρι 2,5 ετών. Ζει σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων, και εδώ και λίγες μέρες φιλοξενεί μια οικογένεια Σύρων (οι δύο άνδρες είναι μακρινά ξαδέρφια). Στην πρώτη κατάθεση που έδωσαν με τη βοήθεια διερμηνέα στους αστυνομικούς οι γονείς δεν θέλησαν να πουν πολλά και δεν κατάφεραν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις.

Τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας με εισαγγελική εντολή φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι εξετάστηκαν και δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης.

Για τα αποτελέσματα της νεκροτομής ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση και αναμένεται η επίσημη έκθεση. Από τους δύο άνδρες έχει ήδη ληφθεί δείγμα DNA. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.