Επίθεση σε χριστιανικό νεκροταφείο στην Τραπεζούντα

Επίθεση «αγνώστων» σημειώθηκε στο νεκροταφείο της εκκλησίας της Σάντα Μαρία, στην Τραπεζούντα, όπου δολοφονήθηκε πριν από 14 χρόνια ο ιερέας Ανδρέα Σαντόρο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ahvalnews.com, ο ξύλινος σταυρός που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της Ζεχρά Τσολάκ, που πέθανε πρόσφατα, πυρπολήθηκε και καταστράφηκε.

Για το περιστατικό, οι Αρχές διέταξαν προανάκριση.

Με βάση το Hristiyanhaber, η Ζεχρά Τσολάκ, που ανήκει στο πλήρωμα της καθολικής εκκλησίας της Σάντα Μαρία, έχασε τη ζωή της στις 17 Ιανουαρίου. Την επόμενη ημέρα, στις 18 Ιανουαρίου, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, το λείψανο της Ζεχρά θάφτηκε στο νεκροταφείο της εκκλησίας, που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων, στην συνοικία Arafilboyu. Στον τάφο της Ζεχρά τοποθετήθηκε προσωρινά ένας ξύλινος σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που συμμετείχαν στην τελετή ταφής, μια μικρή ομάδα ατόμων φώναξε ισλαμιστικά συνθήματα για να προβοκάρει την τελετή.

Ο σύζυγος της Ζεχρά, Βεϋσέλ Τσολάκ, επισκέφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου τον τάφο και όλα ήταν καλά. Όταν πήγε ξανά στις 14 Φεβρουαρίου, είδε ότι κάποιοι είχαν βεβηλώσει το μνήμα. Συγκεκριμένα έβγαλαν τον σταυρό από το μνήμα και τον έκαψαν. Μετά απ’ αυτό ο Βεϋσέλ πήγε στην Διεύθυνση Ασφάλειας Τραπεζούντας και κατήγγειλε το γεγονός.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας της Σάντα Μαρία, λέγεται ότι δολοφονήθηκε από εθνικιστές με την καθοδήγηση του βαθέως τουρκικού κράτους στις 5 Φεβρουαρίου 2006.

Πηγή: pontos-news.gr

Exit mobile version