Featured

Κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Αρναίας (φώτο)

By admin

February 04, 2020

Το ΚΑΠΗ Αρναίας το βράδυ του Σαββάτου την 1η Φεβρουαρίου 2020, έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, υπό νέα διοίκηση, στο κέντρο διασκέδασης “ΕΛΒΕΤΙΑ”, την οποία ευλόγησε ο π. Γεώργιος Τρικαλιώτης.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ΚΑΠΗ και στο κατ΄ εξοχήν “τιμώμενο πρόσωπο” της βραδιάς που ήταν ο κος Αστέριος Ζωγράφος νυν δήμαρχος του δήμου Πολυγύρου, δημιουργός του ΚΑΠΗ Αρναίας από την τότε θέση του δημάρχου της.

Ακολούθησε χαιρετισμός με αναφορές στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θ. Βαλιάνο, και στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον κ. Αστέριο Ζωγράφο, εκ μέρους όλων των μελών, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στο πρόσωπό του, τόσο για τη δημιουργία της στέγης και των δραστηριοτήτων της τρίτης ηλικίας, όσο και για τη γενικότερη συνολική προσφορά του, στον τόπο μας την Αρναία από όποια θέση κι αν βρέθηκε ο ίδιος να υπηρετεί. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν συγχρόνως φωτογραφικό αφιέρωμα της τότε εποχής, παρμένο από το αρχείο του προέδρου του Δ.Σ. Θ. Βαλιάνου. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο κος Ζωγράφος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης και φροντίδας της τρίτης ηλικίας και της ποιοτικής της διαβίωσης, δηλώνοντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες και με δική του πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άμεση ανακαίνιση και διαμόρφωση του παλιού κτιρίου του ΚΑΠΗ, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί αρχικά το σπίτι των μελών του ΚΑΠΗ Αρναίας. Ο κ. Ζωγράφος συγκινημένος δήλωσε: “Το Κ.Α.Π.Η Αρναίας με συγκίνησε για άλλη μια φορά, τιμώντας με για την προσφορά μου. Σας ευχαριστώ, σας τιμώ και δε σας ξεχνώ.”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος όπου και ο ίδιος συγκινημένος εξήρε το έργο και τη γενικότερη προσφορά έως σήμερα του δημάρχου κ. Α. Ζωγράφου, και στη συνέχεια τόνισε το καθήκον που έχει ο Δήμος απέναντι στα άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε να τα εξασφαλίσει μια καθημερινότητα με ποιότητα, εκφράζοντας και ο ίδιος την αμέριστη υποστήριξή του προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αριστοτέλη «Η Φροντίδα» κο Βασίλη Βασιλειάδη, τονίζοντας πώς χρέος μας είναι να περιβάλλουμε και να υποστηρίζουμε με σεβασμό και αγάπη τα άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς και ο ίδιος δήλωσε πως από τη θέση που του ανατέθηκε, θα αναλάβει να οργανώσει και να στηρίξει την ποιότητα όσον αφορά στην υγεία, στην ψυχαγωγία και γενικότερα στο δικαίωμα για ποιοτική καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ολιγόλεπτη παρουσία της χορωδίας του ΚΑΠΗ, και συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική και δώρα.

“Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Τον Δήμαρχο του Δ. Αριστοτέλη κο Βαλιάνο Στέλιο, τον Δήμαρχο του Δήμου Πολυγύρου, τέως Νομάρχη Χαλκιδικής και τέως δήμαρχο του Δ. Αρναίας κο Ζωγράφο Αστέριο, τον τέως Υφυπουργό και τέως Δήμαρχο Αριστοτέλη κο Πάχτα Χρήστο, τον εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης Ιερισσού Αγ. Ορους και Αρδαμερίου π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δ. Αριστοτέλη Π.Ε. Αρναίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Α. «Η Φροντίδα» και Δημοτικό σύμβουλο κ. Β. Βασιλειάδη, καθώς και όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΚΑΠΗ.”, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Τέλος, χαιρετισμός του Βουλευτή Χαλκιδικής κου Γ. Βαγιωνά – αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. – λόγω αδυναμίας του ιδίου να παρευρεθεί στην εκδήλωση.