Featured

Ο δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε τον θρησκευτικό τουρισμό της Ανατολικής Χαλκιδικής στη Βιέννη

By admin

January 31, 2020

Στο πλαίσιο παρουσίασης των τοπικών προσκυνηματικών περιηγήσεων του Δήμου Αριστοτέλη στη Βιέννη (28.01.2020) είκοσι (20) αυστριακοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και Τύπου ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Αριστοτέλη Στυλιανό Βαλιάνο για τη δυναμική της έκθεσης Βαρλάμη, η οποία φιλοξενείται εδώ ένα (1) χρόνο στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Ιερισσό.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα και είναι ανοικτή στο κοινό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθημερινά 09:00 έως 14:00 και την καλοκαιρινή περίοδο καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Οι αυστριακοί κλαδικοί επαγγελματίες προσκλήθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή κατά τη διάρκεια της 3ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA, η οποία είναι αφιερωμένη στη “μοναστηριακή κουζίνα”. Στο πλαίσιο αυτής της περιήγησης στα τοπικά προσκυνηματικά μνημεία, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην εν λόγω έκθεση, αλλά και παρακολούθηση της τρισδιάστατης ταινίας με τίτλο “Φως Μοναχοίς Άγγελοι”, η οποία ουσιαστικά “ξεναγεί’ άνδρες και γυναίκες στα μονοπάτια αλλά και στις Ιερές Μονές του Άθωνα.

Η Πρόεδρος της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α .Δ.Α.Ε.), Μαριλένα Ζαμάνη σε δήλωσή της αναφέρει: «Η έκθεση αυτή δεν είναι απλά ένας ακόμη πόλος έλξης επισκεπτών σε μια περιοχή με έντονη θρησκευτική συνείδηση. Είναι το μέσο με το οποίο, εμείς οι εκπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη και των Δομών του, προωθούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου.Είναι ο τρόπος μιας εξωστρεφούς προβολής της γειτνίασής μας με τον Άθωνα. Είναι ο σεβασμός στην κληρονομιά και στη θρησκευτικότητά μας!».