Ο Απ. Πάνας στην 28η AGROTICA – Οι αγρότες πρωταγωνιστές στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας (βίντεο)

Ως ομιλητής συμμετείχε σήμερα ο Απόστολος Πάνας – Βουλευτής Χαλκιδικής ΚΙΝ.Α σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα, η 28η διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων AGROTICA 2020 (30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2020) στη Θεσσαλονίκη, στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO.

Η ημερίδα, με θέμα «Καινοτομία και ψηφιακή γεωργία στην αγροτική παραγωγή», διοργανώνεται από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο πλαίσιο της 28ης AGROTICA.

Στην ημερίδα, ως Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, ο Απ. Πάνας επεσήμανε στην ομιλία του εν ολίγοις τα εξής:
1. Τη σημασία του πρωτογενή τομέα ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας
2. Την επιτακτική αλλαγή πολιτικής στον αγροτικό τομέα, λόγω του ότι ο αγρότης βιώνει πλέον μια ασφυκτική καθημερινότητα
3. Τη σημασία της επένδυσης στις μεθόδους της ”ευφυούς γεωργίας” από την Πολιτεία, μέσω της κατάρτισης των νέων και της διά βίου μάθησης των ήδη επαγγελματιών αγροτών. Πρέπει να γίνει αντιληπτή η σημασία των νέων τεχνολογιών στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής, στην αναβάθμιση του προϊόντος.

Με έμφαση στις ‘’έξυπνες’’ καλλιεργητικές πρακτικές.
Με όραμα για μια χώρα περισσότερο αυτάρκη.
Περισσότερο ικανή να αναδείξει τα μοναδικά προϊόντα της.
Με τους αγρότες πρωταγωνιστές στο παραγωγικό δυναμικό της κοινωνίας.

Exit mobile version