Επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Νέας Προποντίδας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ.κ. Αναστάσιο και στην Πρεσβεία της Αλβανίας

Ιδιαίτερη τιμή επιφύλαξε την αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Αλβανία -αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Χάρη Σαρόγλου, τον Γενικό Γραμματέα Αστέριο Ταμπούρλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παύλο Κιλήτσο-, αφού ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος, τους υποδέχθηκε με χαρά στην οικία του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε το τραγικό γεγονός του σεισμού που προκλήθηκε στην Αλβανία -και ο οποίος ήταν ο λόγος επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου μας στην γειτονική χώρα.
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, ενημερώθηκε για τα έργα και τις δράσεις που γίνονται στον Δήμο μας, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κοινωνική Πολιτική, όπως επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για τις Δομές που λειτουργούν.

Ακόμη, από τη μεριά του Δήμου Νέας Προποντίδας προσφέρθηκε καλάθι –το οποίο ετοίμασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Πορταριάς- με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του, τους πρόσφερε βιβλία τα οποία έχει γράψει ο ίδιος για την βιβλιοθήκες του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Επίσης, εθιμοτυπική επίσκεψη στην πρεσβεία της Αλβανίας όπου εκεί τους υποδέχθηκε η Σύμβουλος της Πρεσβείας Τιράνων, κυρία Βάλια Πενταρβάνη, καθώς και ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Τιράνων, κ. Σαράντης Μοσχόβης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών. Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί καλή βάση για τη συνέχιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Exit mobile version