Τα εγκαίνια της έκθεσης “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο” στον Πολύγυρο (φώτο)

Μετά την Κατερίνη και τη Νάουσα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο” ήλθε στον Πολύγυρο. Η έκθεση υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού και θα παραμείνει στον Πολύγυρο έως την 1η Φεβρουαρίου.

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Πολυγύρου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο».

Η παρουσίαση των εκθεμάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου και του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου.

“Σκοπός της περιοδικής τούτης έκθεσης είναι να αναγνωρισθεί η διαχρονική και συγκλονιστική ανταπόκριση των Ελληνίδων στο κάλεσμα της ευθύνης, κάθε φορά που το Έθνος μας χρειάστηκε να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.
Η Ελλάδα χρωστάει πολλά στις ηρωίδες γυναίκες της. Η συντονισμένη καταγραφή της συμμετοχής τους στους Εθνικούς αγώνες φωτίζει τον ηρωισμό και τη θυσία τους, περιγράφοντας πως υπερασπίστηκαν την πατρίδα, την Τιμή και την ελευθερία της χώρας μας.
Η περιοδική έκθεση, την οποία αξίζει να επισκεφθούν οι πολίτες αλλά και οι μαθητικές κοινότητες, θα παραμείνει στον τόπο μας ως την 1 Φεβρουαρίου.”, δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.

Exit mobile version