Αφροί από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα κάνουν χωριό να μοιάζει σαπουνισμένο (βίντεο)

Οι Αρχές παραμένουν σε συναγερμό καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει, ενώ έχει προκληθεί χάος στις μετακινήσεις.

Η Βαλένθια και οι Βαλεαρίδες Νήσοι βρίσκονται αντιμέτωπες με το μένος των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με τους δρόμους της Τόσα ντε Μαρ να έχουν γεμίσει αφρούς από τα νερά της θάλασσας.

Οι λιμενικές αρχές, σύμφωνα με τη Mirror, υπολογίζουν ότι το ύψος των κυμάτων έφθασε τα 8,44 μέτρα στη Βαλένθια ένα ρεκόρ, όπως επισημαίνουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το ύψος των κυμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα στη διάσημη παραλία της Βαρκελώνης, Μπαρτσελονέτα.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα Γκλόρια, που σάρωσε την ανατολική Ισπανία, συνοδευόμενη από ανέμους ταχύτητας έως 144 χλμ/ώρα και κύματα ύψους 13,5 μέτρων, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της Γκλόρια, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται ένας 25χρονος Βρετανός στο νησί της Ίμπιζα και ένας άνδρας που έπεσε στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να δέσει τη βάρκα του στο λιμάνι Παλαμός.

Exit mobile version