Ελλάδα

Χίος: Στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το δημαρχείο (βίντεο)

By admin

January 14, 2020

Από την Εισαγγελία τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και επίθεσης σε κρατικούς λειτουργούς. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το τέλος Οκτωβρίου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το δημαρχείο Χίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες, μόλις είδαν τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη, εξαγριώθηκαν και άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου, θέλοντας να μπουν μέσα. Για τα επεισόδια, το πρωί της Τρίτης, συνελήφθη ένας 45χρονος, ενώ στη συνέχεια οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, υπήρξε διχασμός στο δημοτικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του κ. Μηταράκη, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης.

Υπήρξε μάλιστα διχασμός, όπως αναφέρει, μεταξύ των κατοίκων του Βροντάδου και των Καμποχώρων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή, αφού χειροκροτήθηκε μεν από τους κατοίκους των Καμποχώρων, αποδοκιμάστηκε δε από αυτούς του Βροντάδου.

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., τη δημιουργία νέας δομής, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα ουκ ολίγες φορές, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την δημιουργία μίας νέας δομής, αλλά θα επεκταθεί. Μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε να μην απορριφθεί η πρόταση της κυβέρνησης, καθώς το διοικητικό συμβούλιο επέμεινε στη θέση του για την λειτουργία μόνο μίας δομής για 500 άτομα και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, με ευθύνη εύρεσης χώρου στην Κυβέρνηση, αλλά και συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου.