Ιδανικό ξεκίνημα για την εθνική ομάδα γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο

Ιδανικό ξεκίνημα για την εθνική ομάδα γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που άρχισε σήμερα στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε με 26-7 τη Σερβία στη Duna Arena, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας.
Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση δικαίωσαν απόλυτα τον τίτλο του φαβορί συντρίβοντας την σερβική ομάδα η οποία ασφαλώς και δεν είναι στο επίπεδο της αντίστοιχης ανδρικής της γειτονικής χώρας. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική καθώς από την πρώτη περίοδο η Ελληνική ομάδα έδειξε τις άγριες διαθέσεις της προηγούμενη με 9-1, με την Ελένη Ξενάκη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Ελλάδας στη διοργάνωση. Στα επόμενα τρία δεκάλεπτα η Σερβία ήταν κάπως πιο ανταγωνιστική αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε το ελληνικό συγκρότημα.
Η τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες με τις περισσότερες να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με 6 τέρματα και την ακολούθησε η Ελευθερία Πλευρίτου με 5 και η Ελένη Ξενάκη με 4.

Οκτάλεπτα: 9-1,5-3,5-2,7-1

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 3,Μυριοκεφαλιτάκη 6, Μπενέκου 1, Κότσια 2, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ. 5, Ξενάκη 4, Σταματόπουλου.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Λάζιτς, Σέγκαρ 1, Πάντοβιτς,Ρούντιτς,Γιοσίφοβιτς, Μίσκοβιτς 1, Γκλούσεβιτς, Μάντιτς, Ίλιτς, Βούκοβιτς 3, Μιλίσεβιτς 1, Γιακόβλεβιτς 1, Τράβαρ.

Στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης αλλά και του πρώτου ομίλου στον οποίο συμμετέχει η εθνική ομάδα, η Ρωσία συνέτριψε την Σλοβακία με 31-2 ενώ στις 7:30 η οικοδέσποινα Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει την Κροατία.
Την Δευτέρα στις 2μμ ώρα Ελλάδος, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version