Featured

Απ. Πάνας: ‘’Να στηριχθούν οι Μελισσοκόμοι της Νικήτης Χαλκιδικής για τη συνέχιση του αξιόλογου έργου τους’’

By admin

January 10, 2020

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, προωθώντας στον Υπουργό και στην αρμόδια Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το αίτημα-υπόμνημα του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης ‘’ΣΙΘΩΝ’’ για την εξαίρεσή του από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 788/334896/23.12.2019 ΦΕΚ 4871) για το Πρόγραμμα Μελισσοκομίας 2020-2022.

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός ‘’ΣΙΘΩΝ’’ ζητά τη διόρθωση της ως άνω ΚΥΑ για την ένταξή του στο Πρόγραμμα ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων μελιού. ​Το εργαστήριο αυτό λειτουργούσε ομαλά τα προηγούμενα χρόνια επωφελούμενο από τη ‘’Δράση 4.2 Στήριξη εργαστηρίων ανάλυσης μελιού’’, παρέχοντας προστιθέμενη αξία στην παραγωγή και εμπορία των προϊόντων μελιού.

Ο κος Πάνας δήλωσε σχετικά: ‘’Είναι λυπηρό η Κυβέρνηση να μην ενισχύει προσπάθειες για την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μελιού που είναι από τα βασικά παραγόμενα αγαθά της χώρας μας, όπως αυτή του ‘’ΣΙΘΩΝ’’. Η λειτουργία του εργαστηρίου του Συνεταιρισμού αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι επιβεβλημένη η συνέχιση του έργου αυτού, με τη διόρθωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης’’. Αναλυτικά το κείμενο της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς έχει ως εξής: ‘’ΑΝΑΦΟΡΑ Προς το Προεδρείο της Βουλής Για τους: 1)Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Μαυρουδή Βορίδη 2) Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή

Θέμα: «Δράση 4.2 Στήριξη εργαστηρίων ανάλυσης μελιού»

Κύριοι Υπουργοί, Σας προωθώ το υπόμνημα του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης ‘’ΣΙΘΩΝ’’ που αφορά την εξαίρεσή του από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 788/334896/23.12.2019 ΦΕΚ 4871) για το Πρόγραμμα Μελισσοκομίας 2020-2022 και με το οποίο ζητάται η τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ για να συνεχιστεί η λειτουργία του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων μελιού το οποίο με επιτυχία λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.