Ελλάδα

Καβάλα: Βρεθήκαν θαμμένα τα 4,2 εκατ. ευρώ (βίντεο)

By admin

December 20, 2019

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, συλληφθέντες φέρονται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία  αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Τα 500.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή ενώ στον αύλειο χώρο της αντιπροσωπείας βρέθηκαν επίσης σάκοι με χρήματα.

Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τράπεζα της Καβάλας για να γίνει καταμέτρηση.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει εδώ και αρκετό καιρό στοιχεία προκειμένου να πραγματοποιήσει έφοδο στην αντιπροσωπεία, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχαν ξοδευτεί χρήματα από τη ληστεία έφερε την καθυστέρηση.

Λίγες μέρες πριν έγιναν αγορές ηλεκτρονικών συσκευών σε επιχείρηση της Καβάλας, με χρήματα από τη ληστεία.

Επίσης έγινε αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για πολύ μακρινό προορισμό και σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξαν φόβοι για διαφυγή του ενός υπόπτου με αποτέλεσμα να επισπευστεί η έφοδος. Η υπόθεση

Τον περασμένο Ιανουάριο ληστές με τις μάσκες Καραμανλή και Παπανδρέου εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι στην Καβάλα.

Υπό την απειλή όπλου και λέγοντας ψέματα πως είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.