Διαμαρτυρία των κάτοικων του Ταξιάρχη για τον στολισμό σιδερένιου δέντρου στον Πολυγύρο

Κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου ένα ολόκληρο χωριό ασχολείται με την πώληση ελάτων, προκειμένου να φέρει τη χαρά και τη παράδοση στα σπίτια των Ελλήνων. Πρόκειται για τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, κοινότητα του Δήμου Πολυγύρου. Ένα χωριό που καλλιεργεί το 70% των φυσικών ελάτων, σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Όλοι στην Ελλάδα μιλάνε για τα έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, δεκάδες ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος. Φαίνεται όμως πώς παρά την σημαντική αυτή προσφορά ο Δήμος Πολυγύρου έχει διαφορετική άποψη. Και αυτό γιατί, τα τελευταία χρόνια προτιμά να στολίζει μία σιδεροκατασκευή παρά ένα έλατο το οποίο καλλιεργήθηκε στον τόπο. Παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Κοινότητας του Ταξιάρχη για δωρεά ελάτου στο δήμο, προτιμήθηκε να στολιστεί ένας μεταλλικός σκελετός, στην πλατεία του χωριού.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του δήμου δεν είναι ο «σιδερένιος» στολισμός αλλά το γεγονός ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από περίπου ένα μήνα αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η γιορτή του ελάτου στον Ταξιάρχη. Στην περιοχή άναψε και το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας στις 7 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε από μεγάλη μερίδα ηλεκτρονικών μέσων.

Σημειωτέον, η Θεσσαλονίκη στόλισε δέντρο από τον Ταξιάρχη. Όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο Δήμος Πολυγύρου, πρωτεύουσα της Χαλκιδικής διάλεξε την σιδεροκατασκευή. Το θέμα του στολισμού του Δήμου Πολυγύρου, είχε απασχολήσει στο παρελθόν και χιουμοριστικές σελίδες, ενώ πέρσι υπήρξαν αντιδράσεις καθώς στη μέση του δέντρου υπήρξε ένας σταυρός, ο οποίος αποσύρθηκε αργότερα.

Με επίσημο έγγραφο ο πρόεδρος της ΤΚ Ταξιάρχη Ιωάννης Ξάκης ενημερώνει την Δημοτική αρχή του δήμου Πολύγυρου και συγκεκριμένα τον δήμαρχο κ. Αστέριο Ζωγράφο για την διαμαρτυρία των κάτοικων του Ταξιάρχη για τον στολισμό του σιδερένιου δέντρου στον Πολύγυρο, ενώ η Τοπική Κοινότητα Ταξιάρχη Χαλκιδικής είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να στολιστεί στην θέση που βρίσκεται τώρα το μεταλλικό.

“Ελληνική Δημοκρατία 04/12 2019
Νομός Χαλκιδικής Αριθ.Πρωτ. – 22591 –
Δήμος Πολυγύρου
Τοπ. ΚοινότηταςΤαξιάρχη

Προς
1. Δήμαρχο Πολυγύρου
κ. Αστέριο Ζωγράφο

Κύριε Δήμαρχε

Σας ενημερώνω ότι οι αναρτήσεις των κατοίκων του Ταξιάρχη στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον στολισμό με “ψεύτικο” δέντρο στο κέντρο του Πολυγύρου, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
Εδώ και ένα μήνα έχω ενημερώσει τόσο εσάς όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Ζαγγίλα, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είμαι διατεθειμένος να προσφέρω ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να στολιστεί στην θέση που βρίσκεται τώρα το μεταλλικό δέντρο.
Με λύπη μου διαπίστωσα ότι και πάλι στολίστηκε το “ψεύτικο” δέντρο.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ”

Πηγή: aftodioikisi.gr

Exit mobile version