φώτο αρχείου

Ελλάδα

Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ στην Κατερίνη

By admin

November 28, 2019

Στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή η 29χρονη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ λόγω αντιβίωσης που της χορηγήθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης μετά τον τοκετό με καισαρική τομή.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του «Ιπποκράτειου» Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η νεαρή κοπέλα κατέληξε σήμερα το πρωί.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς με βάση το πρωτόκολλο στους νοσηλευόμενους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος πριν από τη χορήγηση αντιβιοτικών, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών.