Featured

Ο “Κατά φαντασίαν Ασθενής” από τη θεατρική ομάδα “…και μη χειρότερα” (φώτο)

By admin

November 26, 2019

Με δύο παραστάσεις, μία στα Ν. Μουδανιά και μία στην Ν.Τρίγλια παρουσιάστηκε στο κοινό “Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου από τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος “…και μη χειρότερα” χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Εντυπωσίασαν οι πολύ καλές ερμηνείες και τα καλοφτιαγμένα κοστούμια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το τελευταίο του Μολιέρου μέσα από το οποίο ασκεί κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την “πρωτοκαθεδρία” μέσα στο σπίτι. Κριτικάρει, επίσης, την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του.

Έπαιξαν με τη σειρά εμφάνισής τους:

Αργκάν: Κώστας Κούρας Φλεράν: Τάσος Κατρανιάς Τουανέτ-Γιατρός: Ολυμπία Χουλιαρά Αντζελίκ: Ματίνα Κάπαλη Μπελίν: Αθηνά Σαρβανίδου Μπονφουά: Γλύκα Παναγιωτίδου Κλεάντ-Πυργκόν: Παναγιώτης Παρτάλης Τομά Ντιαφουαρίς: Αλεξάνδρα Κεμεντσετζίδου Δρ. Ντιαφουαρίς: Ανθός Κούρας Λουιζόν: Θέλξη Σαχίνη Μπεράλντα: Ζαχαρούλα Ντογραματζή

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Παπαδοπούλου.