Featured

Επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κ. Μακεδονίας ο Μ. Γεράνης (φώτο -βίντεο)

By admin

November 07, 2019

Ο Μιχάλης Γεράνης επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας 60 ψήφους,σε σύνολο 65 ψηφισάντων, με έγκυρα ψηφοδέλτια 63 και άκυρα 2, ενώ αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με 59 ψήφους, σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, που μετείχε στη Γενική Συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε αμέσως μετά:

“Συγχαίρω τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Μιχάλη Γεράνη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης μας στο πρόσωπό του και του εύχομαι καλή νέα θητεία, με επιτυχία. Το σοβαρό ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης των απορριμάτων, μας απασχολεί όλους σε μεγάλο βαθμό και στο πρόσωπο του Μιχάλη Γεράνη βλέπουμε εκείνον τον αιρετό που μπορεί να δώσει δραστικές λύσεις.

Πιστεύω απολύτως ότι η συνεργασία είναι το μυστικό για την επιτυχία και ελπίζω στην ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο του Φορέα.

Παράλληλα συγχαίρω το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την εκλογή του και του εύχομαι καλή επιτυχία και στα καθήκοντά του αυτά.

Συγχαίρω ομοίως και τους υπόλοιπους επιτυχόντες και εκλεγέντες στο νέο τους καθήκον από τους οποίους προσβλέπουμε σε άριστη συνεργασία, για την πρόοδο στον τόπο μας. Στεκόμαστε αρωγοί τους και προσδοκούμε το καλύτερο για τον δήμο μας”.

Παρών στην Γενική Συνέλευση ΦΟΔΣΑ ήταν και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος ο οποίος δήλωσε: “Η περιφερειακή διαχείριση των απορριμάτων είναι μονόδρομος για τις κοινωνίες μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί σε αυτή την ιδέα.”

Ο κ. Μιχάλης Γεράνης και ο υποψήφιος πρόεδρος για τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ), κ. Ιγνάτιος Καιτεζίδης δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες τους δήμους της Χαλκιδικής.

Στις 4/11/2019 Ο Δήμαρχος κ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και υποψήφιος για την ΠΕΔ.και ο κ.Μιχάλης Γεράκης υποψήφιος για το Φο.Δ.Σ.Α επισκέφτηκαν τον Δήμο Σιθωνίας. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα και με αντιδημάρχους και σύμβουλους του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συναδερφικό μεταξύ Δημάρχων κλίμα, όπου και συζητήθηκαν θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Φο.Δ.Σ.Α

Ο κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας τόνισε μεταξύ άλλων : «Ο ρόλος των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για να επιτευχθεί η αναβάθμιση του θεσμού σε μια νέα και σύγχρονη Ελλάδα. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι ο πρωτεργάτης θεσμός στην προσπάθεια για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, στην αποκέντρωση, στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, στην ψηφιακή μετάβαση, στην ωφέλεια για κάθε πολίτη. Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι πολλές και απαιτούν νέους ανθρώπους μακριά από αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες, τακτικισμούς και υπολογισμούς του παρελθόντος, θεωρώντας ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στις προκλήσεις της νέας εποχής,»

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας ευχαρίστησε τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, για την επίσκεψη του στον Δήμο Σιθωνίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αυτοδιοικητικούς του στόχους.

Και τον δήμο Πολύγυρου επισκεφτήκαν οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι καθώς και ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ). Ο δήμαρχος Πολύγυρου κ. Αστέριος Ζωγράφος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία:

“Είχα τη χαρά να με επισκεφτούν στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΣΔΑ) και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Γεράνης, ο φίλος δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη και υποψήφιος πρόεδρος για τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) Ιγνάτιος Καιτετζίδης καθώς και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ). Εύχομαι και στους τρεις τους πολύ καλή επιτυχία. Η στήριξή μας δεδομένη.”