Πρόστιμο “μαμούθ” σε μοναχές για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

Ένα ιδιαίτερο τσουχτερό πρόστιμο καλούνται να πληρώσουν Ορθόδοξες Μοναχές στον Καναδά για φερόμενη πώληση αγελαδινού γάλακτος.

Συγκεκριμένα οι Μοναχές που ζουν στην Ι.Μ. Παναγίας της Παρηγορήτισσας βορειοδυτικά του Μόντρεαλ, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 75 χιλιάδων δολαρίων Καναδά για πώληση αγελαδινού γάλακτος.

Η Ομοσπονδία Παραγωγών Γάλακτος του Κεμπέκ κατηγορεί τις Μοναχές για την πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τις Μοναχές οι δύο αγελάδες που έχει στην κατοχή της το Μοναστήρι παράγουν το γάλα για τις ανάγκες της Μονής και δεν πωλείται.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μονή έλαβε μία επιστολή από την ομοσπονδία Παραγωγών Γάλακτος του Κεμπέκ η οποία ανέφερε ότι η Μονή παράγει περισσότερα από 38.000 λίτρα γάλακτος χωρίς ποσόστωση και ότι είχε 10 ημέρες να πληρώσει πρόστιμο ύψους 75 χιλιάδων δολαρίων.

Η Μοναχή Μακρίνα δήλωσε ότι πρόκειται για μία άδικη έρευνα καθώς η ίδια δεν γνώριζε ότι η κλήση καταγράφηκε και πως δεν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις της ομοσπονδίας.

“Κατανοώ την άποψη της Ομοσπονδίας Παραγωγών Γάλακτος του Κεμπέκ. Καταλαβαίνω ότι κάνουν τη δουλειά τους για να διατηρήσουν τον έλεγχο κατάχρησης του συστήματος και συμφωνώ απολύτως με αυτούς. Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο, κάντε το με σεβασμό” τόνισε η Μοναχή Μακρίνα.

“Αν θέλαμε να καταχραστούμε το σύστημα, δεν θα τους καλούσαμε για πάνω από δύο χρόνια για να ενημερωθούμε για το τι λέει ο νόμος. Αν, λοιπόν, πρέπει να πληρώσουμε αυτό το ποσό, θα καταστραφεί το Μοναστήρι. Καταστρέφονται όλα όσα προσπαθούμε να κάνουμε εδώ και 26 χρόνια” συμπλήρωσε η Μοναχή Μακρίνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Φρανσουά Ντουμοντιέ τόνισε ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι οι Μοναχές εμπορεύονται το γάλα που παράγουν και πως η ομοσπονδία επιβάλλοντας το πρόστιμο απλώς κάνει την δουλειά της.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι οι ποσοστώσεις είναι κρίσιμες για το σύστημα διαχείρισης της προσφοράς και το συλλογικό εμπόριο των γαλακτοκομικών προϊόντων του Κεμπέκ.

“Προφανώς, κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, και οι κανονισμοί αυτοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί, γι ‘αυτό και έχουμε αναλάβει δράση. Η ομοσπονδία έχει δείξει την προθυμία να διαπραγματευτεί με τις Μοναχές για να τους βοηθήσει να συμμορφωθούν με τους επαρχιακούς κανονισμούς” – υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Πηγή: romfea.gr

Exit mobile version