Ιεράπετρα Κρήτης: Μαθητής χτύπησε δασκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο (βίντεο)

Δασκάλα Δημοτικού στην Ιεράπετρα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση μαθητή που χρήζει παράλληλης στήριξης.

Το παιδί φέρεται να είχε στα χέρια του μια σανίδα από πόρτα τουαλέτας και όταν η δασκάλα του την πήρε από το χέρι έπαθε αμόκ, την τράβηξε από τα μαλλιά, της έδωσε μια αγκωνιά και έπεσε κάτω λιπόθυμη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας, Παναγιώτης Σαρρής, στο ράδιο Ηχώ, η δασκάλα έπαθε αιμάτωμα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες.

Η δασκάλα σύμφωνα με τον ίδιο είπε πως το μόνο που θέλει είναι να έρθει παράλληλη στήριξη στο σχολείο για να βοηθήσει το παιδί. «Το παιδί δεν φταίει σε τίποτα», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Όταν το έμαθε «δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου. Η συγκεκριμένη δασκάλα πήγε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Προφανώς το παιδί δεν φταίει, είναι ένα παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη και δεν είχε».

Ο κ. Σαρρής ανέφερε πως «ευθύνη για εμένα έχουν αυτοί οι οποίο δεν φρόντισαν φέτος το παιδί να έχει την παράλληλη στήριξη που χρειαζόταν. Ανατέθηκε σε μια δασκάλα που δεν ήταν δικιά της δουλειά να στηρίξει και να έχει το παιδί μέσα στην τάξη της. Είναι κάτι πρωτόγνωρο».

«Μου κάνει εντύπωση που αποσιωποιήθηκε το θέμα, αν είχε χτυπήσει κάποιο παιδάκι οι γονείς θα ήταν στα κάγκελα. Γιατί να μην είμαστε για τους εκπαιδευτικούς; Πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε προς τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας για να καλυφθεί η θέση, είναι πραγματική ανάγκη, όχι εικονική», τόνισε.

Πηγή: reader.gr

Exit mobile version