Featured

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στα Νέα Μουδανιά (φώτο)

By admin

October 27, 2019

Το ηχηρό μήνυμα ότι η “Πρόληψη Σώζει Ζωές” ακούστηκε από όλους στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών γέμισε από κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ενημέρωση αλλά και στο μήνυμα ζωής, το οποίο φέρει η έγκαιρη πρόληψη. Την επιστημονική διάσταση έδωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, κ. Σπύρος Μηλιαράς, ενώ τη βιωματική τους εμπειρία κατέθεσαν από το “Άλμα Ζωής” η κα Εβελίνα Αποστόλου και μία συνδημότισσά μας η κα Έλσα Κεφσενίδου.

Στους χαιρετισμούς, που προηγήθηκαν, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τόνισε τη σημασία της πρόληψης. “Τον εχθρό σου για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει πρώτα να τον γνωρίζεις” ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χριστίνα Μηκέ Τσέλιου αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο Δήμος μας, προς την κατεύθυνση της πρόληψης εφαρμόζοντας με επιτυχία πρόγραμμα μαστογραφιών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Θεαγενείου. Η κα Εύη Μπακάλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου “Αλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, μίλησε για τον Σύλλογο και τον ρόλο του στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Ραμανδάνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθανασία Εμμανουηλίδου Ευταξία.