Featured

Η Πολιτική Προστασία στο επίκεντρο για τον δήμο Πολυγύρου

By admin

October 27, 2019

Ο δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Στην συνάντηση παρών ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Ζαγγίλας και υψηλόβαθμα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής

Ο κ. Ζωγράφος ενημέρωσε τον ΓΓ για τα έργα αντιπυρικής προστασίας του Δήμου, που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στις περιοχές του περιαστικού δάσους Πολυγύρου, Βάβδου, Δουμπιών και Παλαιόχωρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.742.000 ευρώ, όπως επίσης και για τις ζημιές που υπέστη ο Δήμος Πολυγύρου κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών της 10ης Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία του Δήμου, την απλοποίηση των διαδικασιών για έργα πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης καθώς και τη χρηματοδότηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Χαλκιδικής, των Δήμων και των εθελοντικών ομάδων, έτσι ώστε να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η πολιτική προστασία των εν λόγω περιοχών.