Ελλάδα

Στην τελική ευθεία η ανάθεση στο Τατόι (φώτο)

By admin

September 08, 2019

Στο στάδιο της υποβολής προσφορών, που λήγει στις 3 Οκτωβρίου, βρίσκεται η διαδικασία αναμόρφωσης του θερινού ανακτόρου στο Τατόι.

Οι αλλαγές στο Τατόι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, ήδη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ζήτησε να εκταμιευθούν 50.000 ευρώ, στην οικία δασοφύλακα εγκαταστάθηκαν εργοτάξια, καθώς και στη γεννήτρια ενώ ενισχύθηκε, εδώ και ενάμιση μήνα, η αστυνομική δύναμη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, εντός του Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί η μελέτη για την αποκατάσταση της οικίας φροντιστή από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) και έως τις αρχές Οκτωβρίου θα παραδοθεί από τον Σύλλογο Φίλων Τατοΐου η μελέτη για την οικία Στουρμ.

Πρόκειται για κτίσμα του 1874 που πήρε το όνομά του από τον αγρονόμο και οινοποιό Στουρμ, στον οποίο ανήκε ο πίθηκος που δάγκωσε τον 27χρονο βασιλιά Αλέξανδρο κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κτήμα.

Τον συντονισμό για όλα αυτά έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.