Πολιτικά

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για Θεσσαλονίκη

By admin

September 08, 2019

Ανακοινώσεις για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τον ΟΑΣΘ, την ανάπλαση της ΔΕΘ, τον Περιφερειακό, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, αλλά και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έκανε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ανάθεση στα ΚΤΕΛ τις περιαστικές και υπεραστικές διαδρομές, ώστε ο ΟΑΣΘ να καλύπτει επαρκέστερα την μητροπολιτική ζώνη.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα και στις αρχές του 2020 θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Για τον Περιφερειακό ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατασκευή νέας υπερυψωμένης λεωφόρου ως λύση για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Τέλος, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την δημιουργία τριών ξεχωριστών μουσείων εντός του κτιριακού αποθέματος ενώ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο ανάπλασης».