Κεντρική Μακεδονία

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στην Παναγιά Φανερωμένη για το «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας» του ΟΚΑΝΑ

By admin

September 03, 2019

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και επαγγελματίες στην γειτονιά της Παναγίας Φανερωμένης, στα δυτικά του δήμου Θεσσαλονίκης, από την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ να δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Απολλωνιάδος και Αγ. Νέστορος «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας» για χρήστες ναρκωτικών.

Ο χώρος είναι ένα ισόγειο, γωνιακό κατάστημα με δύο ορόφους το οποίο έχει νοικιαστεί, για τη στέγαση της δομής. Στόχος του ΟΚΑΝΑ είναι η χρήστες να έχουν έναν χώρο όπου θα μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και ξεκουράζονται ακόμη και να έχουν μια δημιουργική απασχόληση.

Οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι με τη λειτουργία του «Ανοικτού Κέντρου Ημέρας» η περιοχή θα μετατραπεί σε πιάτσα ναρκομανών και μάλιστα χρηστών σκληρών ναρκωτικών όπως ηρωίνη αλλά και εμπόρων του λευκού θανάτου.

Αναφέρουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται για μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη που θα καταστραφεί εντελώς με τη λειτουργία της συγκεκριμένες δομής. Υπογραμμίζουν ότι τέτοιου τύπου κέντρα δεν μπορούν να υπάρχουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχουν 4 δημοτικά σχολεία (59ο , 60ο , 61ο , 62ο ).

«Δεν γίνεται να έχουμε ναρκομανείς και δίπλα να παίζουν τα παιδιά μας» σημειώνει ένοικος της πολυκατοικία όπου στο ισόγειο κατάστημα θα λειτουργεί η δομή. «Η περιοχή έχει ήδη πρόβλημα, καθώς το βράδυ το πάρκο των Εθνών που βρίσκεται απέναντι μετατρέπεται σε στέκι ναρκομανών, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν λειτουργήσει και αυτή η δομή» αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη επαγγελματίας στη γειτονιά.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη μαζέψει πάνω από 200 υπογραφές και αύριο το πρωί θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για να του εκθέσουν το ζήτημα. Να σημειωθεί ότι το «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας» αλλά και το υπνωτήριο για άστεγους χρήστες ουσιών που θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο, θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Πηγή: thessnews.gr