Κεντρική Μακεδονία

Τσίμπημα θαλάσσιου φυτού στην Επανομή έστειλε τρεις νέους στο νοσοκομείο (φώτο)

By admin

August 29, 2019

Η παρέα τριών νεαρών από την Θεσσαλονίκη που επέλεξαν την Επανομή και συγκεκριμένα την παραλία του Ποταμού στάθηκε άτυχη όχι μόνο λόγω των τσιμπήματων εντός της θάλασσας, αλλά και λόγω της επικρατούσας καταρρέουσας κατάστασης του εθνικού συστήματος υγείας στην πόλη μας.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 28 Αυγούστου, μία παρέα τριών αγοριών από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν για το απογευματινό τους μπάνιο στην θάλασσα. Αυτή τη φορα επιλέγουν την παραλία του Ποταμού στην Επανομή, λίγο πιο δεξιά από τα beach bar στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας και με κατεύθυνση προς το γνωστό ναυάγιο.

«Επιλέξαμε να πάρουμε ψάθες, ομπρέλες, καφεδάκια και να πάμε κάπου ελεύθερα χωρίς beach bar, για να μας βγει οικονομικότερα. Είπαμε να έρθουμε στον Ποταμό που είναι κοντά στην πόλη» μας εξηγούν οι νέοι.

Πόνοι με την πρώτη βουτιά

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις πέντε και εφόσον επέλεξαν το σημείο που θα στήσουν την ομπρέλα τους,είπαν να βουτήξουν στην θάλασσα. Πλησιάζοντας στην παραλία αντιλήφθηκαν ότι λίγα μέτρα μέσα στο νερό ξεκινούσε μία σειρά από βράχια σε ολο το μήκος της ακτής, αυτό βέβαια δε στάθηκε εμπόδιο και θεωρώντας ότι κολυμπώντας θα περάσουνε από το δύσβατο σημείο, θα βρεθούνε στο καθαρό κομμάτι της ελεύθερης παραλίας. Αμέσως και οι τρεις βουτήξανε! Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από λίγα δευτερόλεπτα να αρχίσουν τις φωνές λόγω των έντονων πόνων που νιώσανε την ώρα που περνούσαν επάνω από τη βραχώδης περιοχή.

«Βουτήξαμε και αρχίσαμε να κολυμπάμε προσπαθώντας να περάσουμε πάνω από το δυσκολο σημείο, δεν μπορούσαμε να δούμε καθαρά τι κρύβεται κάτω από το νερό. Βράχια, πέτρες και Θαλάσσια βλάστηση που είχε χρώματα κυρίως καφετιά. Ο πόνος που νιώσαμε ήταν ξαφνικός και έντονος και οι τρεις είχαμε δερματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του κορμιού μας. Πόδια, κοιλιακή χώρα, αλλά ακόμη και στα γεννητικά μας όργανα. Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε το κολύμπι, έτσι επιλέξαμε να βγούμε προς τα έξω, αφού υποφέραμε πραγματικά και οι τρεις» περιγράφουν στην ThessNews.

Οι νεαροί στην παραλία έδειχναν σοβαρά αγχωμένοι και φοβισμένοι, αντικρίζοντας τα προσβεβλημένα σημεία στα κορμιά τους να κοκκινίζουν έντονα και να αρχίσουν να πρήζονται, παράλληλα το δυνατό τσούξιμο, η φαγούρα και ένα αίσθημα καψίματος τους δημιούργησαν πανικό.

Ο δερματολόγος που τους εξέτασε απεφάνθη ότι μάλλον πρόκειται για τσίμπημα από «θαλάσσια ανεμώνη»,  σαρκοφάγο επικίνδυνο φυτό και τους χορήγησε κορτιζόνη, αντισταμινικά και παυσίπονα. Οι  βλάβες στα κορμιά τους θα παραμείνουν για μέρες με άγνωστο αν θα αφήσουν μόνιμα σημάδια. Το συγκεκριμένο σαρκοφάγο φυτό προκαλεί έντονους πόνους, όπως αυτόυς που περιέγραψαν οι τρεις νέοι.

Πηγή: thessnews.gr