φώτο αρχείου

Χαλκιδική

Το 12ο Αντάμωμα Ταξιαρχιωτών

By admin

August 27, 2019

Ο Σύλλογος Απανταχού Διαμενόντων Ταξιαρχιωτών Χαλκιδικής διοργανώνει στην πλατεία του χωριού, την καθιερωμένη εκδήλωση, εδώ και δώδεκα χρόνια και πάντα το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΩΝ (ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί και με τα χορευτικά συγκροτήματα: 1. Των φίλων της Παράδοσης που θα χορέψουν τραγούδια από την Κέρκυρα με τις εντυπωσιακές Κερκυραϊκές στολές.

2. Του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» που θα χορέψει παλιά τραγούδια του χωριού, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

“Θα βρεθούμε όλοι μαζί στην πλατεία του χωριού για να ξεφαντώσουμε τραγουδώντας όλοι μαζί το «Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς». Την εκδήλωση αυτή την καθιερώσαμε πριν από δώδεκα χρόνια, με σκοπό να βρισκόμαστε στο χωριό όλοι μαζί, έστω για μια φορά το χρόνο και να γλεντάμε παρέα στο «χορό» όπως παλιά, όλοι μαζί οι Ταξιαρχιώτες, Απανταχού, Μόνιμοι και οι φίλοι του χωριού μας. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ. Περίπου στις 20:30 θα αρχίσει η εκδήλωση και το γλέντι με ορχήστρα η οποία θα παίζει δωρεάν για όλο τον κόσμο, για να χορεύουμε όλοι μαζί, όπως γίνεται κάθε χρόνο σ΄ αυτή την εκδήλωση.

Όπως τονίζουμε κάθε χρόνο η εκδήλωση αυτή δεν είναι χορός και δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις. Ο καθένας κλείνει τραπέζι μόνος του στα μαγαζιά της πλατείας. Το μόνο που ευχόμαστε να έχει καλό καιρό, γιατί το κέφι το εγγυάται η ορχήστρα μας και η πολύ καλή διάθεση μας.

To Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου οι Ταξιαρχιώτες με τους φίλους του χωριού μας ανταμώνουμε στην πλατεία του πανέμορφου Ταξιάρχη, για ένα τρικούβερτο γλέντι με την καταπληκτική μας ορχήστρα και τα χορευτικά μας συγκροτήματα που θα χορέψουν τραγούδια της Κέρκυρας και τραγούδια του χωριού μας.”, αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα λάβει μέρος στο πανέμορφο χωριό Ταξιάρχη Χαλκιδικής.