Δήλωση Απόστολου Πάνα για τις προσλήψεις στο ΥπΑΑΤ

Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων είναι από τους μεγάλους “πονοκεφάλους” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, το τελευταίο κρούσμα εντοπίζεται στη Βουλγαρία, μόλις 13 χλμ από τα Ελληνικά σύνορα. Για το λόγο αυτό, προχώρησε και στην προκήρυξη πρόσληψης 46 κτηνιάτρων με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε στις 8 Αυγούστου.

Στο Κίνημα Αλλαγής δεν εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, καθώς “οι προσλήψεις αυτές πρέπει όντως να αποσκοπούν στην κάλυψη έκτακτων αναγκών και να μην εξυπηρετήσουν για ακόμα μία φορά πελατειακές σχέσεις“, όπως αναφέρουν.

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πάνας αναφέρει: “ Η πρόσφατη εμφάνιση κρούσματος της αφρικανικής πανώλης των χοίρων τόσο κοντά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη γειτονική Βουλγαρία, αυξάνει το βαθμό ανησυχίας σε σχέση με το σε ποιες περιοχές και με ποιο τρόπο μπορεί να τελικά χτυπήσει η εν λόγω νόσος.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εν λόγω νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, αποτελεί όμως σημαντική απειλή για την χοιροτροφία και για το εμπόριο προϊόντων από χοιρινό κρέας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στους επαγγελματίες του κτηνοτροφικού κλάδου.

Το θέμα χρήζει της προσοχής του αρμόδιου Υπουργείου και σε κάθε περίπτωση δε θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με την έκτακτη πρόσληψη ορισμένου αριθμού κτηνιάτρων που εξήγγειλε ο Υπουργός κος Βορίδης μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή. Εμείς, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή εισηγηθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ότι οι προσλήψεις αυτές πρέπει όντως να αποσκοπούν στην κάλυψη έκτακτων αναγκών και να μην εξυπηρετήσουν για ακόμα μία φορά πελατειακές σχέσεις. Τονίσαμε ακόμα ότι η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού θα έπρεπε να προσδιοριστεί πλήρως με τη διασαφήνιση των κριτηρίων και της μεθόδου διεξαγωγής της.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν ο κος Υπουργός κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του και αν όντως οι εν λόγω προσλήψεις κτηνιάτρων θα εξυπηρετήσουν σκοπούς διάγνωσης και αντιμετώπισης της ασθένειας των χοίρων, ως οφείλουν, προκειμένου να αποφευχθεί το πλήγμα που θα υποστούν οι χοιροτρόφοι και κατ’ επέκταση οι έμποροι προϊόντων χοιρινού κρέατος από την εξάπλωση του φαινομένου“.

Πηγή: agrovoice.gr

Exit mobile version