Έπεσε και φέτος η αυλαία του Sani Festival (βίντεο)

Έπεσε και φέτος η αυλαία του Sani Festival με μια καταπληκτική νύχτα: η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου κλείνοντας το 27ο Φεστιβάλ Σάνι.

Έχοντας στόχο να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού, το Sani Festival ξεκίνησε το 1993 και, μέσα από συνεχή παρουσία 27 ετών, έχει καθιερωθεί ως ένα φεστιβάλ με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, αποκτώντας δε στην πορεία του και διεθνές αντίκτυπο.

Το μοναδικό φεστιβάλ ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα ξεκίνησε σαν όνειρο το 1992, μια επιθυμία της ΣΑΝΗ ΑΕ να εισάγει την έννοια του πολιτισμού στο τουριστικό προϊόν που υπηρετούσε με συνέπεια και του οποίου διέβλεπε την εξέλιξη σε κάτι περισσότερο από απλή φιλοξενία κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Το πείραμα όχι μόνο πέτυχε, αλλά έθεσε τις βάσεις για μετεξέλιξη του Φεστιβάλ σε κορυφαία εκδήλωση του ελληνικού καλοκαιριού, με σπουδαίες μετακλήσεις από τη διεθνή και ελληνική σκηνή, αλλά και σημαντική διεύρυνσή του με θεματικές ενότητες που εντάσσονταν σταδιακά στο πρόγραμμά του.

Exit mobile version