Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Παιανία (φώτο – βίντεο)

By admin

August 12, 2019

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Υμηττό τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τις πρώτες φλόγες να ξεκινούν από την Παιανία και να φτάνουν έως τις κεραίες.

Η φωτιά κινήθηκε νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά και είχε φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής. Ωστόσο η κατάσταση εξομαλύνεται σταδιακά (από τις 7:30 περίπου).

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχουν κινητοποιηθεί: 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 141 #πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2019

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο άρχισαν να πετούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα της Πυροσβεστικής και δύο του ελληνικού στρατού ως συνδρομή. Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή. Περίπου στις 07:30 η κυκλοφορία επετράπη κανονικά ξανά.

Κάηκαν δύο σπίτια

Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε κάηκαν δύο σπίτια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Η φωτια στον Υμηττο οπως φαινεται απο το Κορωπι.#Υμηττος #φωτια pic.twitter.com/OTvZL8x0Le

— Μαρα_Καϊμπο ♐ (@marachatzisider) August 12, 2019

Διακοπή κυκλοφορίας σε Κατεχάκη και Αττική Οδό

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων:

στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέττα στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.