Προϊόντα από τη γη του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους στο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων

Με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της γης του Αριστοτέλη, αλλά και του Αγίου Όρους ήρθαν σε επαφή Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων – Γιορτή των επαγγελματιών, στην παραλία της Ιερισσού, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού, την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του ξενοδοχεία της περιοχής στο πλαίσιο δράσεων για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της προβολής των προϊόντων του νομού.

Την έκθεση πλαισίωναν καθημερινά εκδηλώσεις καλλιτεχνικών σχημάτων και μαγειρικής παραδοσιακών εδεσμάτων από αγνά υλικά της Αριστοτελικής γης και της Αθωνικής Πολιτείας.

Για τέσσερις ολόκληρες μέρες, το διάστημα 1-4 Αυγούστου, 14 επιχειρήσεις παρουσίασαν στο κοινό τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου τους- ξηροί καρποί, κρασιά, τσίπουρο, ελαιόλαδο, μέλι, ζυμαρικά, μαρμελάδες κ.α- αλλά και τις υπηρεσίες τους- θαλάσσιες εκδρομές και κοσμήματα-, ενώ οι επισκέπτες είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου από το περίπτερό του. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Κουφίδης, “το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις μέλη του και να διοργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή και προώθηση των προϊόντων, προσδοκώντας η επόμενη έκθεση να είναι ακόμη πιο δυναμική.”

 

Exit mobile version